Teológushét, bringatúra valamint új kenyér és -igehirdetés-sorozat Szigetlankán

Mozgalmasan telt az elmúlt hét Szigetlankán: teret kaptak a szolgálatra a teológiai hallgatók, kerékpároztak a fiatalok, vasárnap pedig úrvacsorai közösségben indult el az új igehirdetéssorozat új kenyér ünnepén.

Szolgálatkész teológusok

Augusztus elején a nagytarnai SZIKE-táborban lelkesen szolgáló teológiai hallgatók közül öten a szigetlankai gyülekezetben is szívesen hirdettek Igét, készítve az egybegyűlteket az úrvacsorai közösségre. Pop Titus, Csatári Leila, Szeles Emese, Törő Nikolett és Varga Tamás Sándor igehirdetései a bűnbocsánat és kegyelem drága lehetőségére hívták fel a figyelmet, a szigetlankaiak pedig lassan megszokhatták, hogy nyáron is van egy „imahetük”, csak akkor nem vendéglelkészekkel, hanem teológiai hallgatókkal, akik már nem is vendégek ott, mert befogadó otthonra lelnek.

Biciklitúra Vetésre és Óváriba

Tucatnyi fiú indult útnak szombaton délben a Deák térnél találkozva Óvári irányába, Rácz Ervin lelkipásztor vezetésével. Vagyis hát a pásztor általában elöl szokott menni, ám ez gyakorlati okokból nem történhetett meg, de bevárták az ifjak a papot is, megbocsátóan. A vetési református templomnál Máthé Róbert lelkipásztor a templom, a község és gyülekezet érdekes történetét vázolta fel néhány percben, majd az óvári református templomban Igaz Árpád lelkipásztor tudatosította az ifjakban, hogy milyen fontos a település a környék reformációja történetében (zsinat 1554). Óváriban a pizza is előkerült, s talán ezzel együtt az ok is, hogy miért várták be a papot.

Végtelen harc

A szigetlankai gyülekezet az elmúlt években a délelőtti istentiszteleteken igehirdetés-sorozatokat hallgathat. Az év első felében a fölfelé tekintő Dániel állhatatosságáról és a birodalmak bukásairól szóltak a prédikációk, hallhatták a biztatást és azt, hogy kiben bízhatnak a zűrzavaros időkben. Vasárnap délelőtt a honfoglaló Józsué története alapján kezdődött el a prédikáció-sorozat, kérve a győztes élet titkát: „Olyan földet adtam nektek, amelyért nem ti fáradoztatok, városokat, amelyeket nem ti építettetek, mégis letelepedtetek bennük, szőlőket és olajfákat, amelyeket nem ti ültettetek, mégis ti esztek róluk. Most azért az Urat féljétek, és őt szolgáljátok hűen és feddhetetlenül! Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak a folyamon túl meg Egyiptomban, és az Urat szolgáljátok!” (Józs 24,13-14) A győztes élet nem tökéletes, hanem növekvő a kegyelemben és bölcsességben. A győztes élet nem vereség-, de piszmogásmentes, nem szenvedésmentes, de aki ebben él, soha nem adja fel a harcot. A győztes élet nem a mi felelősségünk, hanem válaszunk Isten erejére, s ez hozhat csodát. Merjünk előre haladni! – biztatott Rácz Ervin lelkipásztor, majd a gyülekezet teológusa Pop Titus ágendázását követően az úrvacsorai közösségben kaptak erőt Istentől a folytatásra egy lelkileg bőségesebb élet felé. Papp Krisztina és Vajas Gréta kántornők is közreműködtek a lélek táplálásában, vezetve a dicsőítést. A Magyarok Kenyere program keretén belül, ami nemzetünk egységét is szimbolizálja, kapott adományt a gyülekezet az úrvacsorához.  

A nyári szünet után IGEsziget (online bibliaóra) is elindult a gyülekezet Facebook oldalán, amely hétfő- és szombaton esténként 21 órától fog jelentkezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük