Bálványarc

„Ezért ezt mondd Izráel házának: „Azt mondja az én Uram, az ÚR: Térjetek meg, forduljatok el bálványaitoktól, és fordítsátok el arcotokat minden utálatosságotoktól!” (Ez 14,6)

Mik a bálványok? Valószínűleg sokan arra gondolnak, hogy azok olyan kis kőszobrok, amelyeket régen az emberek a polcra helyeztek és imádtak.

Ha Istenen kívül másba vetjük bizalmunkat, annak pusztító hatása lehet az életünkre. Manapság már nem faragunk bálványokat, ennek ellenére mégis köztünk vannak. Van, aki saját autóját bálványozza, mások otthonaikat vagy ruháikat imádják. Előfordul az is, hogy az emberek a szerencsét, a jólétet vagy a hírnevet bálványozzák. Bármi, amit Isten fölé helyezünk, az bálvány.

Bármit is tarts a legtöbbre az életedben, olyanná fogsz válni. Ha a pénzt becsülöd, anyagiassá válsz. Ha az élvezeteket helyezed előtérbe, hedonista leszel. Ha a munkát értékeled, akkor pragmatikussá válsz. Ha mindezek elé helyezed Jézust, akkor keresztyén leszel. Amire nézel, olyanná fogsz válni.

Hova merült el szemed? Hol van az arcod? Sokszor csalódunk magunkban, azt mondjuk, hogy nem hittük volna, hogy ilyenre is képesek vagyunk, negatív értelemben. Vajon nem azért, mert tekintetünk, arcunk olyan valamire szegeződött, ami rossz hatással volt életünkre, akár tudat alatt szivárogva be életünkbe?

Szeretek olyan arcokat fotózni, melyeket a Nap világit meg. Ragyognak. Fordulj el bálványaidtól, és nézz Krisztusra, hogy legyél mint Ő, alázatos, szelíd, követve Atyád parancsait. Ragyogj! Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük