ÁLDOTT ÉLET

,,Isten az udvarmestert jóindulatra és szeretetre indította Dániel iránt”
Dániel 1,9

Volt egy időszak az életemben, amikor sokat utaztam vonattal és nem egyszer nehéz csomagjaim voltak. Gondoltam fiatal vagyok még, elbírom egyedül is. De tényleg nem volt könnyű, a vonat lépcsői pedig magasak voltak. Vagy sok lépcsőn keresztül jutottam el az aluljáróban a megfelelő vonathoz.

Ilyen esetekben pedig áldás volt megtapasztalnom, hogy Isten annyi ismeretlen embert jóindulatra indított. Többször felajánlották a segítségüket a csomagok emelésében, már mielőtt szétnéztem volna ki lehetne potenciális, elég erős személy , mégiscsak segítséget kérni.
S szinte mindig, kedvesen megjelent valaki, aki kérés nélkül, szívesen segített.

Mennyei Atyánk képes gondoskodását így is kifejezni, hogy lehet az Ő szeretetét nem ismerőket is felhasználja az Övéi életében.
Ahogy Dániel próféta is megtapasztalta, idegen helyen, idegen emberek között, Isten ott is vele volt, jóindulatra indítva akár hitetleneket is.
Lehet új munkahely vár rád, vagy költözés miatt új közösség. Esetleg egyre több új emberrel kell együtt dolgoznod naponként. Vagy továbbképzésben, vizsgaszituációkban kell részt venned. Milyen nagy ajándék, hogy bízhatunk Istenben, ilyen módon is megmutatja hatalmát, jelenlétét. Mégpedig abban is, hogy emberséges szeretetre, befogadásra vagy megértő támogatásra indíthat olyan embereket is, akiktől legkevésbé feltételezzük vagy vártuk volna.

Bátorítás és megerősítés a mai üzenet az ismeretlen, új helyzetekre, emberek nézve. S egyben meghívás Isten jelenlétében egy olyan áldott életre, melyben áldáshordozókká formálódhatunk. Vagyis áldottan, áldássá válni, akár olyan emberi életekben is, akikkel lehet csak egyszer találkozunk, vagy olyanok számára, akiket lehet kevesen vesznek észre. Nem kellenek nagy szavak; mosoly, jelenlét, ölelés, figyelés pillanatai ezek , melyben ajándékká lehet életed.

Mennyei Atyánk ma is árassza kegyelmét és szeretetét rajtunk keresztül is! Ámen!

Veréb Nikolett,

Szigetlanka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük