Áldás

“Az ÚR, a mi Istenünk legyen velünk, mint ahogy atyáinkkal is volt. Ne hagyjon el minket, és ne is távozzék el tőlünk.” (1Kir 8,57)

Mennyire tartjuk fontosnak az áldást? Salamon ajkáról egy nép felé árad mindez. Imádkozzunk, hogy áldásosztó vezetőink legyenek!

Mit jelent ez az áldás, hogy Isten velünk van? Egy édesapa mondta egyszer: Amikor a gyerekeim még kicsik voltak, a medence szélénél a vízből ezt mondtam nekik: “Bízzatok bennem, ugorjatok.” Mindig félelem volt bennük, hogy elég erős vagyok-e ahhoz, hogy elkapjam őket, hogy nem csúszik-e a kezem, vagy hogy mi történik, ha mégsem tudom elkapni őket. De végül összeszedték a bátorságukat és bizalmuk lett bennem, és a karjaimba ugrottak. És én természetesen el is kaptam őket. Utána persze még vagy százszor szerettek volna ugrani!

Ráadásul az Ige sejtet még egy garanciát is: ahogy atyáinkkal volt, úgy velünk is velünk lesz. Isten ezt a Föld nevű projektet nem velünk kezdte, és hiszem, hogy nem is velünk fejezi be. Érdemes úgy tekinteni elődeink életére, hogy ne csak nosztalgikus hangulatunk legyen tőle, hanem bátorodjunk fel tőle tekintettel saját életünkre. Ámen.

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük