Éghezragadtság

“Ragaszkodott az ÚRhoz, nem tért el tőle, hanem megtartotta parancsolatait, amelyeket az ÚR adott Mózesnek.” (2Kir 18,6)

Ragaszkodni Istenhez, nem földhözragadtságot, (inkább éghezragadtságot) maradiságot, vagy kevesebb szabadságot jelent, hanem az egyetlen esélyt arra, hogy a legnagyobb viharban is meg tudunk állni. Isten állhatatosságra készit fel.

Ezékiás egy olyan korban volt hű Istenhez, amikor ez egyáltalán nem volt divat. Ezt ráadásul politikusként, királyként tette. De tudta, hogy ha meg is változik a szélirány, és a jövő bizonytalannak tűnik, nem kell a széllel együtt ide-oda hajlongatni. Hitét Istenbe és csakis belé helyezte!

Érdemes ezt csinálni? Sokan mártírok lettek emiatt. Amikor az életünk nehézségekkel van tele, mikor a kétely gyötör, vagy azon gyötrődünk, hogy érdemes-e Krisztusért élni, jusson eszünkbe, hogy még nem vagyunk otthon. Halálunk pillanatában nem otthonunkat hagyjuk el, hanem az otthonunkat találjuk meg. Legyünk hűek mindhalálig! Ennek bizonyossága segít hűségesnek maradni Istenünkhöz és az ő parancsolatai könnyűek lesznek. Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük